Czym są dane osobowe?

Dane osobowe to, zgodnie z RODO, informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. W przypadku korzystania z naszego serwisu, Twoje dane są zapisywane na serwerach zewnętrznych firmy Google. Dane jakie zbieramy to wszelkie dane, które podajesz przy rejestracji konta lub realizacji zakupów.

Bezpieczeństwo danych

Wszystkie dane osobowe, które podajesz, są chronione i przechowywane na serwerach z najwyższym stopniem zabezpieczeń, monitorowanych 24 godziny.

Podstawa i cel przetwarzania

Przetwarzanie danych osobowych wymaga podstawy prawnej RODO:

  1. Niezbędność przetwarzania do zawarcia lub wykonania umowy, której jesteś stroną. W naszym przypadku jest to umowa kupna-sprzedaży. Bez Twoich danych osobowych, nie jesteśmy w stanie zrealizować Twojego zamówienia. Twoje dane są przetwarzane w stopniu niezbędnym do realizacji naszych usług: zbieranie zamówień, adresowanie przesyłek, realizacja obowiązku księgowego.
  2. Niezbędność przetwarzania do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią. Ta podstawa przetwarzania danych dotyczy przypadków, gdy potrzebujemy sprawdzić bezpieczeństwo Twoich danych, prowadzenia marketingu, promocji własnych usług i produktów administratora.

Twoje dane, w ramach naszych usług, przetwarzane będą wyłącznie w przypadku posiadania przez nas Twojej zgody dotyczących dopuszczonych przez RODO podstaw prawnych i wyłącznie w celu dostosowanym do danej podstawy, zgodnie z opisem powyżej.

Jakie dane osobowe przetwarzamy:

  • imię i nazwisko
  • nazwa firmy
  • adres zamieszkania
  • adres dostawy
  • nr telefonu
  • fax
  • adres e-mail

Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania – czyli w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań z Twojej strony ograniczających tę zgodę, w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy – przez czas jej wykonywania, a w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora – do czasu istnienia tego uzasadnionego interesu.

Administratorem Twoich danych osobowych jest:

Aprovi spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
al. Jana Pawła II 4b/1
80-462 Gdańsk
NIP: 5842780047
REGON: 38211253300000

Przekazywanie danych

Twoje dane nie będą przekazywane do innych firm.

Uprawnienia do danych

Zgodnie z RODO przysługują Ci następujące uprawnienia wobec Twoich danych i ich przetwarzania. Jeśli udzieliłeś pozwolenia na przetwarzanie danych osobowych wg. polityki prywatności, możesz ją w każdej chwili wycofać poprzez wezwanie do usunięcie swojego konta. Masz również prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – GIODO. Uprawnienia powyższe przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora. Jeżeli chcesz sprawdzić swoje dane lub je zmodyfikować należy się zalogować na naszym serwisie aprovi.com.pl. W przypadku, kiedy sam nie możesz zmienić swoich danych prosimy o kontakt mailowy pod adresem sklep@aprovi.com.pl.